ויטמין B כמניעת עקיצות יתושים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

29/05/2013 | 21:44 | מאת: נוקי

שלום רב, שמעתי שאם נוטלים בקביעות ויטמין B1- BEVITINE, הריח המופרש מהגוף, באמצעות הזיעה, דוחה יתושים. האם זה נכון? איזה בדיוק לקחת? איזה מינון? אני מאד רגישה לעקיצות ומקבלת התנפחות, אודם וחם אזורי.

נוקי שלום, מצאתי התייחסות לשימוש ב-ויטמין B1 כדוחה יתושים רק ברפואה האלטרנטיבית. אין עדויות מדעיות לכך. המינון המומלץ הוא 100 מ"ג ליום. כיסוי העור ע"י בגדים ארוכים, שימוש בדוחי יתושים (על בסיס DEET או שמנים אתריים) והימנעות מקרמים או תכשירים מבושמים (המושכים יתושים)יכול לעזור. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות