אנלפריל - תרופה להורדת לחץ דם

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

08/05/2013 | 14:16 | מאת: זהבה

1. בעלון המצורף לתרופה מדובר על תגובות בין תרופתיות עם תרופות המעלות רמות אשלגן בדם. שאלתי: האם עלי להזהר גם ממזונות עשירים באשלגן כמו עשבי תיבול טריים ואגוזים למיניהם? 2. עוד בעלון, תחת "אזהרות", מצויין כי בתקופת הטיפול בתרופה יש לערוך בדיקות דם לתפקודי כבד ולתפקודי כליות. שאלתי: איזה השפעה שלילית יש לתרופה על הכבד (במיוחד אם הוא שומני) ועל הכליות, ובאיזה תדירות יש לבצע הבדיקות? 3. אני צורכת אנלפריל של חברת כצט. לאחרונה הציעו לי אנלפריל של חברה אחרת (דקסון כמדומני) אך סרבתי. אני חוששת משינויים (ואפילו קלים) בין מרכיבי התרופה אצל היצרנים השונים, שיגרמו לשיבוש באיזון המושג ע"י נטילת תרופה של יצרן קבוע. שאלתי: האם אני צודקת בגישתי? 4. דרך אגב, אני מבינה כי התרופה הינה גנרית. לאחרונה נתקלתי בנתון מטריד, שעל תרופות גנריות אין אותו הפיקוח כמו על תרופות הפטנט ושיכול להיות הבדל במינונים האמיתיים של התרופה בין מועדי יצור שונים. אודה לך אם תסירי דאגה מלבי. תודה עבור תשובותיך, זהבה

זהבה שלום, אין בספרות אזהרה לגבי מזון עשיר באשלגן, אלא רק על תוספי אשלגן מלאכותיים (טבליות אשלגן או מלח דל נתרן), ותרופות מסוימות. התרופה יכולה לגרום לרעילות לכבד, במנגנון שאינו ידוע. מדובר בתופעה נדירה. בטיפול בתרופות מהמשפחה של אנלפריל, יכולה להיות ירידה חולפת בתפקוד הכליות. באנשים עם מחלות כליה, סכרת, שנוטלים משתנים, או מיובשים, יכולה להיווצר פגיעה משמעותית יותר בתפקוד הכליות. באנשים בריאים, בודקים את תפקוד האיברים הללו לפני תחילת טיפול, ועל-פי שיקולו של הרופא, גם אחרי העלאת מינון. בקופות חולים כיום מעדיפים לתת תרופות גנריות, משיקולים כלכליים. ברוב התרופות וברוב האנשים לא אמורה להיות בעיה בהחלפת התכשיר. אי אפשר לדעת מראש מה תהיה תגובתך להחלפת התכשיר, אך לא סביר שתהיה בעיה משמעותית. הפיקוח על התרופות הוא זהה. כל אצווה נבדקת לפני שהיא יוצאת מהמפעל ואם יש הבדלים ברמות החומר הפעיל מעבר לנורמה המקובלת, האצווה לא תשווק. לכן, מבחינה זו את לא צריכה לדאוג. מה שכן יכול להיות זה הבדלים בזמינות הביולוגית בין התכשיר המקור לתכשיר הגנרי, עד גבול מסוים שקבע משרד הבריאות. ליאת

09/05/2013 | 15:30 | מאת: זהבה

האם הבנתי נכון? - את מדברת על ירידה חולפת בתפקוד הכליות, כלומר, לאחר זמן מה תפקודי הכליות חוזרים לתקנם? האם שתייה מרובה ותה צמחים אקוויוולנטים לתרופות משתנות במקרה זה, והם יכולים לגרם נזק לכליות? מהי תרופת הפטנט למשפחת תרופות זו? תודה,זהבה

מנהל פורום תרופות ורוקחות