הגנה מהשמש

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

02/11/2011 | 19:23 | מאת: חכם בשמש

שלום רב שני. ראשית רציתי שתדעי שאת באמת מקסימה. שנית, קרם הגנה מהשמש של ד'ר פישל לדוגמה - כמה זמן הוא יעיל עד לתפוגה? יש לי בקבוקים מ 2008 ו 2009 שאיני יודע אם הם עדיין יעילים... שלישית, האם הוכחה יעילותם של חומרים אלה בהגנה מהשמש מלבד העובדה שהם מעכבים שיזוף? תודה

02/11/2011 | 21:00 | מאת: שני כרמי

שלום ותודה. על כל קרם צריך להופיע תאריך התפוגה שלו. אם לא מופיע תאריך תפוגה, צריך להיות על הבקבוק/שפופרת סימן של מס' החודשים מן הפתיחה ועד התפוגה. חפש סימן של מספר בתוך תמונה של קופסה. יעילותם של הקרמים להגנה מהשמש הוכחה ביכולתם לאפשר יותר חשיפה לשמש (מבחינת כמות הקרינה) עד שיופיעו סימני צריבה/אדמומיות בעור, לעומת חשיפה ללא הקרמים. כלומר, הם מספקים הגנה מסוימת מפני שריפת העור וכוויות. עצם הפחתת השריפה והכוויות עשויה להפחית את הסיכון לנזקים ארוכי טווח, כגון- כתמים, שומות, הזדקנות העור וסוגי סרטן העור. כדי לקבל הגנה גבוהה יותר מקרם ההגנה רצוי- 1. לבחור קרם עם מקדם הגנה גבוה (SPF 30 ומעלה) 2. לבחור קרם המכיל מסננים פיזיקליים (אבקות של טיטניום אוקסיד וזינק אוקסיד). 3. למרוח כמות נדיבה של הקרם 20 דק' לפני החשיפה לשמש. 4. לחדש את המריחה באופן תכוף, במיוחד אם מזיעים, מתרחצים, מנגבים. 5. לא להשתמש בקרם כ"תירוץ" לחשיפה ממושכת יותר לשמש.

מנהל פורום תרופות ורוקחות