אומפרדקס וגסטרו 10/20

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

13/04/2013 | 09:38 | מאת: אורית

על פי פרסום החמרה של תופעות לוואי של אומפרדקס אחת מתופעות הלוואי שלו הן דפיקות לב (יש לי את הנייר מודפס וחלק מהרופאים לא יודעים על זה) . אני מבקשת לברר האם כדור גסטרו 10/20 שייך לאותה משפחה? האם ידוע אם גם הוא גורם לאותן תופעות לוואי?

אורית שלום, כדורי גסטרו (חומר פעיל famotidine) הם לא מאותה משפחה כמו אומפרדקס. דווחו מקרים בודדים של הפרעות קצב (בעיקר קצב לב איטי) ושל פלפיטציות (דופק חזק שמודעים לו) בהקשר לשימוש עם תכשירי פמוטידין (בדר"כ במינונים של 40 מ"ג). ליאת

28/07/2014 | 23:30 | מאת: נורית

מנהל פורום תרופות ורוקחות