אנטיביוטיקה זטו

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

06/04/2013 | 14:47 | מאת: נולי

קיבלתי הוראה מהרופא לקחת 4 כדורי אנטיביוטיקת זטו 250, ארבעתם בבת אחת. בעלון הצרכן מופיעות אזהרות רבות בנוגע למצבים שונים של בעיות לב. האם אפשרי לקחת את התרופה במידה ואני סובלת מדי פעם מדופק לא סדיר וכאבים בחזה (לעיתים רחוקות)? האם שימוש חד פעמי במינון גבוה יכול להזיק ואף לגרום לדום לב? התרופה ניתנה עקב המצאות חידק האוראופלזמה בבדיקת שתן. תודה!

נולי שלום, אין איסור לקחת את התרופה, אך יש אזהרה לגבי אנשים בעלי הפרעות קצב (בעיקר הפרעה שנקראת הארכת מקטע QT). לא ציינת מהי בדיוק האבחנה הרפואית של הבעיה הלבבית ואם את לוקחת תרופות לטפל בה. חשוב לוודא שהרופא מודע לבעיה ושאת לא נוטלת תרופות אנטיאריתמיות במקביל. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות