אני מוטרדת מתכולת הטלק בסינטרואיד

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

27/10/2011 | 21:29 | מאת: שני

היום פניתי לבית המרקחת של מכבי כדי לקבל תחליף לאלטרוקסין וכדרך אגב סיפרתי לרוקחת על הבעיה הקשה שהיתה לי עם האלטרוקסין החדש.הרוקחת אמרה לי שהתחליף שהביאו-סינטרואיד ,מכיל חומר מסרטן(TALC).שאסור לבלוע טלק לאורך זמן.שהמחקרים החדשים מדברים על נזק בדומה לאזבסט. הטלק נאסר בשימוש במוצרי מזון ובמוצרי ילדים. פעם חשבו שהטלק מסוכר רק בצורת אבקה ,אך היום מחקרים מראים שהוא מסוכן בכל צורותיו. אז מה זה אומר? שוב נפלנו עם תרופה רעילה? הצילו!!!!!!

27/10/2011 | 23:00 | מאת: שני כרמי

שלום. קשר סטטיסטי מובהק בין השימוש באבקת טלק לבין סוגי סרטן, נמצא רק בשני מקרים- סרטן בריאות וסרטן בשחלות. לא מצאתי מחקרים שמוכיחים באופן ברור את הקשר בין נטילת תכשירים המכילים טלק (דרך הפה) לבין התחוללות סרטן. או שהנושא לא נבדק מספיק או שלא נמצאו ממצאים סטטיסטיים. תרופות רבות מכילות טלק והרכבן מאושר לשימוש ע"י משרד הבריאות. עלינו לקוות שיצרני התרופות וגופי הפיקוח דואגים לבריאות הציבור.

28/10/2011 | 13:34 | מאת: רוני

טלק איננו גורם סיכון מוסכם ומובהק לסרטן השחלות וקיימים נתונים סותרים לגביו.

29/10/2011 | 12:04 | מאת: שני

האם את בעצם טוענת שהרוקחת של מכבי שטענה שיש מחקרים חדשים המלמדים על סכנות הטלק,סתם ממציאה דברים מליבה?

מנהל פורום תרופות ורוקחות