קוקה קולה ותרופות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

02/04/2013 | 19:08 | מאת: אהובה

שלום, חברים אמרו לי שאסור לבלוע כדורים עם קוקה קולה אלא רק עם מים. האם זה נכון ואם כן אז למה? עם קפה? תה? מיץ? אפשר? תודה אהובה

אהובה שלום, תרופות יכולות להתנגש עם מרכיבים מהמזון ומהשתיה ולכן רצוי לשתות תרופות עם מים בלבד. דוגמאות: ישנן תרופות, לטיפול באוסטאופורוזיס, שיש דרישה למי ברז בלבד כי מינרלים במים מינרלים מפריעים לספיגתן. קפאין בקולה יכול להתנגש עם תרופות מסוימות (אנטיביוטיקה, תאופילין). ישנן תרופות שהחומציות של הקולה מגבירה את ספיגתן. ישנן תרופות שצריכה מוגברת של מיץ אשכוליות מעכבת את פירוקן, ויכול להיווצר מצב של רעילות. ליאת

21/02/2016 | 09:34 | מאת: גדעון

אני רוצה להוסיף שאלה שתיית מיצים בסמוך ללקיחת תרופות גם משפיעה?

מנהל פורום תרופות ורוקחות