תרופות נוגדי דלקת לא סטרואידים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

02/04/2013 | 19:04 | מאת: שלמה

שלום. אני נתקל במושג הזה הרבה פעמים. אודה מאד אם נקבל הסבר : מה חשיבותם? ממה צריך להזהר כאשר לוקחים אותם? תופעות לוואי? עם איזה תרופות אסור לקחת אותם יחד? אם אפשר לקבל רשימה של התרופות האלה? תודה רבה מאד

שלמה שלום, מדובר בתרופות נוגדות דלקת, שבניגוד לסטרואידים שמדכאים את מערכת החיסון, פועלים על אנזים בשם COX, המעכב ייצור חומרים בשם פרוסטגלנדינים (שהם חומרים כימיים המתווכים בתהליך יצירת הדלקת). חשוב להיזהר משימוש ממושך ולא מבוקר, בעיקר במבוגרים וקשישים ובאנשים עם מחלות רקע כרוניות או אסטמה הרגישה לטיפול באספירין. תופעות לוואי חמורות: דימומים וכיבים במערכת העיכול, צבירת נוזלים בגוף, עלייה בלחץ דם, כשל כלייתי, אירועים לבביים. רצוי להימנע מצריכת אלכוהול ועישון ומשימוש במקביל בסטרואידים ובמדללי דם. ידע נוסף בלינק: http://www.pain.co.il/%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%95%D7%AA-%D7%9B%D7%90%D7%91/%D7%98%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%9C-%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%AA%D7%99/ ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות