אבץ

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

07/03/2013 | 18:21 | מאת: יניב

שלום ליאת אני מצליח להפטר מדלקת באוזן רק עם נטילת אבץ 1-האם נטילת אבץ פיקולינט אינה מומלצת בגלל הסיכון שיש בחומצה הפיקולינית.?...מסרטנח 2-הקצובה היומית היא 1.5 מג. כמה נספג מגלולה של 25 מג או 50 מג אבץ 3- על מה את ממליצה? תודה יניב

יניב שלום, אין מניעה לצרוך אבץ פיקולינאט, לתקופה של עד 3 ח' ברצף. חומצה פיקולינית מיוצרת בגוף האדם, ואף מופרשת לחלב אם, ומסייעת בספיגת מינרלים ממערכת העיכול. הקצובה היומית לגבר היא 11 מ"ג ליום. מידת הספיגה של אבץ היא כ- 30%. אוכל מפחית את מידת הספיגה. ליאת

07/03/2013 | 19:15 | מאת: יניב

אז למה רק לשלשה חודשים?

מנהל פורום תרופות ורוקחות