אינטראקציה בין תרופות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

14/02/2013 | 09:55 | מאת: שאנטאל

שלום ליאת, בהמשך לשאלתי הקודמת, אבקש לחדד ולשאול האם קיימת אינטאקציה בין פלוויקס - איקקור טריטייס דיזוטיאזיד ותאופילין. לטיפולך המסור אודה.

שאנטאל שלום, כשיש ריבוי תרופות עולה הסיכון לאינטראקציות בין-תרופתיות. ישנן אינטארקציות בין התרופות שמנית, אך אין איסור על השילובים. יש חשיבות למינונים של התרופות שאת נוטלת ולאם השילובים נלקחים כבר זמן מה או שהמדובר בטיפול חדש. חשוב לוודא יעילות פלוויקס בדילול הדם, כי יעילותו יכולה לפחות בעקבות השילוב עם איקקור. צריך גם לוודא שרמות התיאופילין בדם לא חורגות מהטווח המותר. כמו שציינתי יש חשיבות הן למינונים והן לתוספות חדשות לטיפול. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות