חומצה פולית בהמשכים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

10/02/2013 | 11:43 | מאת: עדי

שלום, בערך במאי 2012 הפסקתי את הגלולות (אנחנו זוג נשוי, כשנה) ויחד עם זאת התחלתי לקחת כחודש חומצה פולית (בהוראת רופאת הנשים שרשמה לי חומצה ל3 חודשים) בתום החודש, עם קבלת המחזור החלטנו מסיבות אישיות שוב להמשיך עם גלולות ולחכות עם נסיון ההריון לתקופה מאוחרת יותר. מתחילת ינואר שוב הפסקנו עם הגלולות והחלטנו רשמית לנסות להכנס להריון וחזרתי לקחת את החומצה במטרה להשלים את 2 הקופסאות שנותרו לי. השאלה שלי היא- האם זה מספיק שאני לוקחת בחודשיים הקרובים? והחודש שלקחתי במאי "נחשב" לי מבחינת ערך החומצה בגופי, או שמא אני צריכה ללכת לרופאה שתרשום לי עוד חודש משום שצריך 3 חודשים רצופים? תודה מראש!!

עדי שלום, החומצה הפולית שלקחת בעבר לא נשמרת בגוף, אלא מופרשת החוצה ולכן לא "נחשבת". כדאי להתחיל לקחת ברצף חומצה פולית לפני הריון וגם במהלך השליש הראשון להריון. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות