תעזרי לי בבקשה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

05/02/2013 | 17:42 | מאת: אנה

שלום. אני בת 33. מטופלת באופן כמעט קבוע אצל רופא נשים.הרופא ניסה אליי את כל הנרות האפשריות נגד פטרייה בנרתיק אך שום דבר לא עזר (למראת שבתרבית מופיע כל הזמן שאין לי כלום).הפעם הוא נתן לי כדורי מטרוג'יל לשבוע,3 כדורים ביום. במקביל שמתי נרות פרוביוטיות לתוך הנרתיק. לאחרונה גם סבלתי מגרד באזור פי הטבעת ומביקור אצל פרוקטולוג ורופא עור לא נמצא כלום. לאחר כדורי מטרוג'יל הגרד באזור פי הטבעת נהיה יותר חזק.האם זה קשור לנטילת הכדורים,שהחלישו את המערכת החיסונית שלי והתפתחה פטרייה בתוך פי הטבעת כתוצאה מכך? בזמן ששתיתי את הכדורים לא שתיתי פרוביוטיקה כי הרופא נשים לא אמר לשתות. האם לקיחת הפרוביוטיקה בזמן ששתיתי את המטרוג'יל היתה קריטית ובגלל שלא שתיתי התפרצה אצלי פטריה בפי הטבעת? איך אוכל לבדוק זאת?תודה רבה.

אנה שלום, אנירוקחת במקצועי, ולכן לצערי לא אוכל לתת לך אבחנה של הבעיה שלך. מבחינת תופעות לוואי של מטרוג'יל, התרופה יכולה לגרום לפטרת וגינלית, ולכן פרוביוטיקה יכולה לעזור למנוע את התופעה. גרד בפי הטבעת יכול לנבוע גם מטחורים (בעיקר אם סבלת מעצירות או משלשולים), וכן מתולעים במעיים. בהצלחה בהמשך הבירור, ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות