ברקסין ואספירין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

05/02/2013 | 12:27 | מאת: ריקי

שלום אמי בת 60 סובלת מכאבים ביד. האורטופד טען שזה מרפק טניס ורשם לה ברקסין. מכיוון שהיא נוטלת גם אספירין עקב לחץ דם, הוא נתן לה אומפרדקס. האם אומפרדקס זו הגנה מספיקה לקיבה? איך יש ליטול את שלושתם?

ריקי שלום, אומפרדקס ותרופות מהמשפחה של אומפרדקס משמשות להגנה על הקיבה ולמניעת סיבוכים במערכת העיכול בעקבות נטילת תרופות נוגדות דלקת. הן נחשבות ליעילות ביותר. אומפרדקס נוטלים על קיבה ריקה-חצי שעה עד שעה לפני אוכל. אספירין וברקסין לוקחים אחרי אוכל, וכדאי להפריד ביניהן, אם מתאפשר. רצוי להימנע ממשככי כאבים נוספים ממשפחת נוגדי הדלקת בזמן הטיפול בברקסין. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות