ארקוקסיה+מיקרופירין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

27/01/2013 | 22:33 | מאת: שלמה

האם עלולה להיות התנגשות ביניהם ? אם כן אז מהו מרווח הזמן המינימלי הדרוש בין התרופות ?

שלמה שלום, אין התנגשות "כימית" בין התרופות. כלומר, התרופות לא משפיעות על ספיגה או פירוק אחת של השניה בגוף. מכיוון ששתי התרופות עלולות לגרום לבעיות במערכת העיכול, כולל דימומים וכיבים, הסיכוי לתופעה זו עולה בעקבות השילוב. למרות זאת, לעיתים יש צורך לשלב בין שתיהן. במצב כזה, חשוב להקפיד לקחת את התרופות אחרי אוכל, ולדווח לרופא על כאבים בבטן או צואה דמית/ שחורה. בנוסף, לא לקחת תרופות נוספות מאותה משפחה (נוגדי דלקת לא סטרואידלים). ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות