נטילת 2 כדורים האם יש התנגשות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

26/01/2013 | 20:40 | מאת: אמא של

שלום רב, אשמח לדעת האם ניתן לקחת בו זמנית כדור נגד דיכאון (ציפרמול 20 מ"ל)וריטלין 10 מ"ל) האם יש התנגשות? ו/או באיזה שעות רצוי לקחת?

שלום, מבחינה "כימית", ריטלין יכול לגרום להעלאת רמות ציפרמיל בדם (ובכך להעלות את הסיכון לתופעות לוואי). במקרה זה מדובר במינונים נמוכים, ולכן אם המטופל נמצא בהשגחה של רופא, כנראה שלא תהיה בעיה מהבחינה הזאת. מכיוון שלריטלין יכולות להיות תופעות לוואי של חרדה, חוסר שקט ודיכאון, תתכן הפרעה ליעילות הטיפול נגד דיכאון. כמו שציינתי מדובר במינונים נמוכים והסבירות לכך היא נמוכה. אין צורך להפריד בין הכדורים. ריטלין רצוי לקחת בבוקר מכיוון שמעורר. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות