לופרסור דויטבס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

17/01/2013 | 21:06 | מאת: יוסף לוינשטיין

שלום רב! בין התרופות שאני נוטל נמצא הלופרסור דיויטבס*1 ביום. שאלתי, מדוע המארז הינו של 28 טבליות ולא 30. כל חודש חסרים לי 2 כדורים. וידוע לי שהפסקתם ליומיים גורמת לי נזק בריאותי?

יוסף שלום, אתה מעלה נושא בעייתי ומציק. המרשמים שניתנים הם חודשיים, אך בחלק מהתרופות יש 28 כדורים באריזה. זה נובע מחישוב של אריזה ל-4 שבועות טיפול (סה"כ 28 יום). בקופות החולים מאפשרים לקבל 13 אריזות של תרופות אלה בשנה, כדי להשלים את החוסר של 2 כדורים כל חודש. ליאת

19/01/2013 | 23:12 | מאת: יוסף לוינשטיין

שלום רב! יתכן ואת צודקת. ברם במציאות, אני מקבל מדי 4 חודשים מרשם ולא מקבל חפיסה נוספת וזה כבר שנים כך שזה חסר לי. לעומת זאת למשל ויטמיןB טריבמין ואוסמו אדלט אני מקבל בכל חפיסה 30 טבליות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות