שימוש בפרוברה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

15/01/2013 | 19:53 | מאת: דורית

שלום, שנתיים לא קיבלתי מחזור -מאז הלידה, מכיוון שאני מטופלת בתרופה פסיכיאטרית שניקראת זיפארקסה. פניתי לרופאת הנשים והיא נתנה לי לשתות פרוברה -3 כדורים ביום לחמישה ימים. מתי אני אמורה לקבל מחזור? כבר עברו שלושה ימים מאז שסיימתי לשתות את התרופה וטרם קיבלתי מחזור...מה התרופה הזו עושה? אודה לתשובתך בהקדם.

דורית שלום, התרופה פרוברה מכילה חומר פעיל הדומה בפעילותו להורמון הנשי פרוגסטרון והיא משמשת לטיפול, בין היתר, במגוון הפרעות של המחזור החודשי. במקרים בהם המחזור החודשי מפסיק, מתן פרוגסטרון יכול להחזיר את רמות ההורמונים בגוף למצבם הנורמלי. הדימום אמור להופיע בין 3-7 ימים אחרי הפסקת הטיפול. ליאת

16/01/2013 | 18:08 | מאת: דורית

שלום, תודה שענית על שאלתי כ"כ מהר. ברצוני לברר- במידה ואכן אקבל מחזור תוך 7 ימים, האם אצטרך לשתות פרוברה כל חודש כדי לקבל מחזור או שזה חד פעמי? אם כן מתי שוב צריך ליטול את התרופה?

מנהל פורום תרופות ורוקחות