ויטמיןD

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

30/12/2012 | 20:59 | מאת: נילי

ליאת שלום ,ויטמין D אם אני רוצה להשתמש צורך מרשם מרופא .ואם אני לוקחת על דעת עצמי בלי בדיקה ואין חוסר אמיתי יש בזה נזק

נילי שלום, תכשירי ויטמין D אינם דורשים מרשם רופא. נטילה של מנה נמוכה של 400 יחידות ביום למשך מס' חודשים (5-6), אינה מזיקה, גם אם אין חוסר (ובתנאי שאין עודף). לדעתי נטילה עצמאית ללא בדיקה אינה מומלצת. מצד אחד, ייתכן שאין צורך ואז מדובר בטיפול מיותר. מצד שני, ייתכן חוסר משמעותי, ואז תדרש מנה גבוהה ומעקב. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות