אפלומיצין ודרמובט בהריון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

28/12/2012 | 22:32 | מאת: ויסאל

שלום רב, שבוע ימים מגרד לי באזור הנרתיק. רופאת המשפחה המליצה על משחת אפלומיצין ומשחת דרמובט. האם משחות אלה מותרות בטרמסטר הראשון בהריון?! ואם לא, באיזה משחות ניתן להשתמש??? אודה לכם על תשובה מהירה כי נחוץ לי.

ויסאל שלום, השימוש בתכשירים אלה בזמן הריון ייעשה אך ורק על-פי מרשם והוראה מרופא. אין איסור חד משמעי להשתמש בהם בזמן הריון. למרות שאיני יודעת מה איבחנה רופאת המשפחה, חשוב לי לציין שבדרך כלל אני לא רואה מרשמים לשני תכשירים סטרואידליים שונים לשימוש בו-זמני באותה בעיה, וכן ששני תכשירים אלה אינם נפוצים לשימוש וגינלי. לדעתי, כדאי לך לגשת גם לרופא נשים כדי לבדוק את הבעיה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות