האם טופס 29ג לבית מרקחת פרטי מהווה בעצם מרשם ?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

01/12/2012 | 19:14 | מאת: אלכס

ליאת שלום ! אני גבר בן 33 מטופל בריטלין עקב ADD. ברצוני לבקש מהרופא שירשום לי אדרל בפעם הבאה, כי ריטלין גורם ליותר מדי תופעות לוואי. לא בטוח שלרופא יש נסיון עם האדרל. מתוך קריאה באינטרנט הבנתי שאדרל מצריך טופס 29ג. האם מספיק שהרופא ימלא את הטופס שאיתו אני פונה לניו פארם, או הרופא בנוסף לטופס 29ג צריך גם לשרום מרשם בדומה למרשם לריטלין ? אני שואל כי בטופס 29ג רושמים כמות כוללת של התרופה עד ל-180 יום שימוש, אבל בפועל לבית מרקחת אסור לתת כמות התרופה ליותר מ-30 יום שימוש. האם זה מצריך אותי לבוא עם מרשם לאדרל עם כמות שמספיקה ל-30 יום כל חודש בנוסף לטופס 29ג שאני מוסר לבית מרקחת פעם אחד בחצי שנה ? תודה על התשובה !

אלכס שלום, טופס 29ג' הוא במעמד מרשם, אך מכיוון שמרשם מסוג זה הוא חד-פעמי, תוכל לקבל באמצעותו רק 30 כדורים. לכן, בפועל, הוא משמש כאישור לרכישת התרופה למשך חצי שנה וכל חודש אתה מגיע עם מרשם רופא (בדומה לריטלין) כדי לרכוש מנה חודשית. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות