פג תוקף

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

29/11/2012 | 16:10 | מאת: אתי

שלום, יש לי זריקת אוביטרל שנמצאת אצלי במקרר כבר שנה שלמה. תאריך פג התוקף שרשום על האריזה הוא 12/2012 . ז"א שניתן להשתמש עד סוף דצמבר? יש לי עוד חודש לשימוש או שכדאי לקנות חדשה?

אתי שלום, תאריך התפוגה של תכשיר רפואי מתייחס ליום האחרון של חודש התפוגה, ולכן התכשיר שלך בתוקף עד סוף דצמבר. מכיוון שלמקרר הביתי אין בקרת טמפרטורה כמו בבתי מרקחת ותרופה זו חייבת להיות מאוחסנת בטמפ' של 2-8 מעלות, הייתי ממליצה לקנות זריקה חדשה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות