מבקשת מידע לגבי תרופה שנקראת wellbutrin xr

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

25/11/2012 | 09:13 | מאת: עדי

שלום ליאת....שני עדי אני בת 55 . אני סובלת מדיכאון מתמשך (לא יודעת באיזו רמה ומה בדיוק האבחנה ) אני מתפקדת..נשואה עם ילדים. סבולת מרגישות יתר. ניסו לטפל בי בכל מיני תרופות ללא הצלחה. היחידה שפועלת היא הסימבלטה שכרגע אני לוקחת 60 מג' בבקר + קסנקס XR . שנים רבות השתמשתי בהרבה לוריבן עד 6 ליום (ככה אני החלטתי) הלוריבן מרגיע אותי ולא מרדים. היה נסיון להעלות את סימבלטה עד 120 מג ללא הצלחה. כעת הרופאה שוקלת לתת לי את התרופה הנ"ל ...האם תוכלי לעזור לי ולפרט לי על התרופה ?? הבנתי מהרופאה שהתרופה הזו יש בה נטייה להביא דיכאון ??? אז מוזרלי..אודה עבור תשובתך.

עדי שלום, התרופה wellbutrin XR משמשת לטיפול בדיכאון. מנגנון הפעולה שלה שונה מזה של סימבלתה, ולכן בעלת פרופיל תופעות לוואי שונה, ולעיתים יכולה לעזור במצבים שתרופות שפועלות במנגנון אחר לא עזרו או גרמו לתופעות לוואי קשות. תופעת לוואי של דיכאון אכן מדווחת בהקשר לתרופה זאת ,אך זה מאוד נדיר. תכשירים אחרים שמכילים חומר פעיל זהה משמשים כעזרה בגמילה מעישון. תופעות ואזהרות מיוחדות לתרופה זו: הורדת הסף לפרכוסים- תרופה שו אסורה באנשים הסובלים מפרכוסים או שנוטלים תרופות נוספות המורידות את הסף לפרכוסים. מעלה לחץ דם. ירידה בתיאבון ולעיתים אף ירידה במשקל. תופעות לואי קשות או מסוכנות הן לא נפוצות. מידע נוסף אפשר למצוא בעלון לצרכן המופץ באתר של משרד הבריאות בכתובת: http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Welllbutrin_XR_tab_pt_1312092532302.PDF ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות