תחליף לפאקסט 20

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

19/11/2012 | 21:59 | מאת: רון

כבר שנתיים וחצי שאני לוקח בקביעות כדור אחד של פאקסט 20 כל יום. לפני כן, עשיתי הפסקה של שנה בתרופה אך לאחר שנה הרגשתי שאני צריך אותה שוב. לצערי מאז שאני לוקח את התרופה בפעם האחרונה שמנתי כ 15 קילו, בשנה שהפסקתי הצלחתי לרדת משמעותית במשקל מהפעם הקודמת ששמנתי. האם ישנו תחליף שיוכל לעזור לי אך עדיין שלא אצטרך לעלות משמעותית במשקל?

רון שלום, מציאת תכשיר חלופי תלויה במטרת הטיפול אצלך (לאיזו התוויה רשמו לך את התרופה: דיכאון או חרדה), ובמחלות רקע שיש או אין לך. קיימים תכשירים אנטידכאוניים שפחות משפיעים על המשקל וישנם תכשירים שלעיתים אף גורמים לירידה במשקל. התייעץ עם רופא לגבי האפשרות להחליף טיפול. ליאת

20/11/2012 | 09:41 | מאת: רון

אצלי זה התחיל שהיו לי בעיות שינה בעקבות לחץ בעבודה. רופאת המשפחה זיהתה שיש לי כנראה בעיה כנראה שיותר קרובה לחרדה בגדול אני סובל בעיקר מהליקובטור פיורי, חוץ מזה אני לא סובל ממחלות נוספות בן 43, יש לך המלצה לתרופה אחרת?

מנהל פורום תרופות ורוקחות