ריפלוקס + לוסק

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

12/11/2012 | 14:22 | מאת: שירי

בני בן 9 חודשים - עקב פליטות מרובות וחוסר עליה במשקל התחלנו לתת לו לוסק לפני חודשים וחצי. בתקופה זו הוא עולה במשקל, הפליטות פחתו משמעותית והכל טוב. בשבוע האחרון הוא חוזר לפלוט. הוא עדין מקבל את אותה תרופה באותו מינון. שאלתי היא - האם לוסק היא תרופה שנותנים ע"פ משקל. כלומר - בחודשים האחרנים הוא עלה בקילו (לא משקל רישמי). האם המינון צריך לעלות להתאים למשקל החדש ובגלל זה הוא התחיל שוב לפלוט?..

שירי שלום, לוסק לא ניתנת עפ"י משקל מדויק אלא עפ"י טווח משקלים, כך שלא סביר שעלייה של קילו במשקל השפיעה על היעילות. אם מדובר בהכנה של תרחיף, וודאו שלא עבר מעל חודש מיום הכנתו. כמו- כן, שימו לב אם היו שינויים בתזונה שלו. ליאת

12/11/2012 | 20:22 | מאת: שירי

האם אני יכולה להבין שלתרחיף יש "פג תוקף" ובגלל זה חזרו הפליטות?

מנהל פורום תרופות ורוקחות