בן צבי 4 ראש"לצ

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

08/11/2012 | 13:53 | מאת: איתמר מרזל

שלום, אני לוקח מדי יום כדור לנטן כנגד(חומציות יתר בקיבה) בקע. אני מאד רוצה להפסיק לקחת את הכדור. איזה פעולות עלי לעשות בכדי להפסיק לקחת את כדור הלנטן? האם יש תרופות לא כימיות שיכולות לעזור לי? בברכה,איתמר

איתמר שלום, לפני שאתה מפסיק טיפול תרופתי, התייעץ עם הרופא המטפל. במידה והוא אומר שזה אפשרי, תוכל להפסיק את הטיפול. אין הנחייה להפסקה הדרגתית של התרופה הנ"ל, אך אם אתה נוטל 2 כמוסות ביום, אפשר לרדת לכמוסה אחת ביום למס' ימים ואז להפסיק. ישנו תכשיר מונע צרבת/ריפלוקס שמבוסס על חומר מאצות וביקרבונט ונקרא גביסקון. אם יש בעיה של כיב או פצע בקיבה, ניתן לצרוך מיץ אלו-ורה שמשקם את ריריות הקיבה. אנזים פפאיה מסייע בתהליכי עיכול המזון ופינויו המהיר מהקיבה וגם יכול לסייע במצבי ריפלוקס (החזר וושטי) וקשיי עיכול. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות