רח' שוהם 33/3 חיפה 34679

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

21/10/2012 | 07:57 | מאת: מירי אזולאי

אני נוטלת כדור אספירין מדי יום 100 מ"ג מסוג קרטיה בהמלצת רופאת המשפחה הואיל ואמי לקתה באירוע מוחי בגיל 52. אני בדרך כלל בריאה ופרט לכדור אחת ביום של ocsar 50 mg איני נוטלת שום כדורים. בחודש האחרון התחילו להופיע בגב ידי השמאלית שטפי דם אשר נעלמים אחרי שבוע וחוזרים שוב . האם נטילת הקרטיה מיותרת והאם עלי לבדוק את התופעה של שטפי הדם ? אודה לכם על תשובתכם והתעניינותכם.

מירי שלום, כשרופא רושם אספירין למניעה ראשונית (כלומר, באדם שלא עבר אירוע לבבי או מוחי) הוא לוקח בחשבון מס' גורמים: מין, גיל, גורמי סיכון(ביניהם: סכרת, סיפור משפחתי) והכי חשוב, אם התועלת עולה על הסיכון להתפתחות דימומים. מכיוון שאת מתלוננת על שטפי דם, כדאי שתגשי לרופא להערכה מחדש של הצורך בטיפול, אל תחליטי על דעת עצמך. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות