אומפרדרס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

16/10/2012 | 20:11 | מאת: טוני

שלום אני לוקח אומפרדרס 20 מ"ג כטיפול בהליקובקטר כבר חודש . לפני שבועיים התגלתה אצלי פיסורה אנאלית. האם אחת מתופעות הלוואי של האומפרדקס תוכל לגרום לכיב ,פצע או סדק בפי הטבעת ? ( יש לציין שבעלון של משרד הבריאות כתוב שהתרופה גורמת לכיבים ,פצעים חמורים בעור, פצעים חמורים ודימום בשפתיים, בעיניים, בפה, באף ובאברי המין). תודה

טוני שלום, מבדיקה שעשיתי, לא נתקלתי בכך שאומפרדקס עלול לגרום לפיסורה אנאלית באופן ישיר. התכשיר יכול לגרום לעצירות או לשלשול ואלה מצבים שיכולים לגרום לפיסורה. האזהרות בעלון הן לגבי סינדרומים ספציפיים של בעיות עור נדירות ומסכנות חיים. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות