ליאת שלום

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

15/10/2012 | 13:40 | מאת: .

היי 1 אמא שלי צריכה לקחת עם מדבקת בוטרנס 15 מקג, גם כדור בשם סרוקסט, אם יש איטראקציה שלילית בניהם , או מותר לקחת ביחד. 2 כמה זמן לוקח מהדבקת בוטרנס על הגוף ,ותחילת פעולתו. 3 אם חלק מתופעת הלוואי של בוטרנס, זה כאבי בטן, ומה ניתן לעשות . תודה

שלום, אין אינטראקציה בין סרוקסט לבוטרנס. האפקט המיטיב של התרופה מתעכב בתחילת הטיפול. לפי נתונים מהספרות, עובר פרק זמן של כ- 17 שעות עד שמזהים רמות של החומר הפעיל בדם. בממוצע עוברות כ- 24 שעות מתחילת הטיפול ועד שמרגישים הקלה כלשהי. כאבי בטן היא תופעה נפוצה. לעיתים היא נובעת מעצירות שעושה התרופה, ומקרה זה שימוש במשלשלים יכול לעזור, ולעיתים התופעה קשורה לתרופה עצמה- במקרה זה, אם התופעה מפריעה מאוד ואינה חולפת תוך מס' ימים, יש צורך לחזור לרופא. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות