ארקוקסיה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

14/10/2012 | 15:49 | מאת: גיל

שלום , אני בן 50 וסובל מהסתיידות בכתף . לאחרונה הכאבים חזקים ותנועת הכתף מוגבלת עקב כך. לקתחי כדורי ארקוקסיה מספר פעמים וזה עזר לתקופה מסויימת. האם ניתן לקחת ארקוקסיה פעם בכמה ימים או עדיף/חייב לקחת למשך תקופה רצופה ? (אני לוקח את זה יחד עם אומפרדקס למניעת בעיה בקיבה ). שאלה נוספת - במידה ואני עושה זריקת דיפרוספן - האם אפשר לבצע אחרי שימוש בארקוקסיה והאם גם אז צריך לקחת אומפרדקס ? תודה

גיל שלום, ארקוסיה היא תרופת מרשם וניתנת עפ"י הוראת רופא ולפי ההנחיות אותן רשם לך. כשמעורב תהליך דלקתי יש תועלת בנטילה רצופה של 7-10 ימים. שימוש מעבר לזה, רק בידיעת רופא. אפשר לקבל זריקת דיפרוספן בגמר הטיפול בארקוקסיה. אם יש גורמי סיכון לכיב או שסבלת מכיב בעבר או אם הזריקה נלקחת במקביל לטיפול אנטידלקתי (כמו ארקוקסיה), יש אינדיקציה לקבל הגנה על הקיבה (כמו אומפרדקס). ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות