אומפרדקס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

13/09/2012 | 21:20 | מאת: סמי

שלום אני מקבל שני כדורי אומפרדקס 20מ"ג ביום (אחד בבוקר ואחד בערב)מזה שלושה שבועות כטיפול משולש להליקובקטר.(מוקסיפן+מטרוגיל+אומפרדקס). יש לציין, שסיימתי את נטילת האנטיביוטיקה אחרי 10 ימים ואני ממשיך עדיין (כבר 20 יום) בנטילת אומפרדקס לפי הוראות הרופא. היום ראית במראה שיש לי חריץ עמוק באמצע הלשון וצבע צהוב עם קצת יובש בפה . אני בן אדם בריא בדרך כלל בן 50 ומקבל רמיפריל 5מ"ג ללחץ דם. שאלה : האם החריץ בלשון ,הצבע של הלשון והרגשת היובש החלקית יכולה להיות תופעות לוואי לנטילת האומפרדקס ? תודה

סמי שלום, אומפרדקס יכול לגרום לתופעה של יובש בפה. ייתכן ובעקבות היובש בפה התפתח זיהום על הלשון. ברוב המקרים, לשון צהובה ו/או בעלץ חריץ הם לא מצבים שדורשים התערבות. במידה וזה נמשך או מתפתחים כאבים וקושי בבליעה או נפיחות בלשון, גש לרופא. כדי להקל על תחושת היובש, ניתן לרכוש שטיפות פה או תרסיסים שמקלים על התופעה או תכשירים המשמשים כתחליפי רוק. שנה טובה, ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות