אלנדרונט או סטרונציום רנלאט

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

11/09/2012 | 00:09 | מאת: שואלת

גילו בבדיקת צפיפות עצם חוסר בירכיים, אך לא בעמוד השדרה. הרופאה המליצה על אלנדרונט. קראתי באינטרנט שזוהי תרופה גנרית, ומניסיון, אני מעדיפה לא להשתמש בתרופות גנריות, למרות שאומרים שהן זהות. האם התרופה ה"מקורית" היא פוסלן? ועוד שאלה, קראתי שסטרונציום רנלאט היא תרופה שגם מטפלת בצפיפות עצם. האם ניתן לבקש אותה מהרופאה? או שהיא למקרים אחרים וספציפית מתאים דווקא אלנדרונט? תודה-רבה!!!

שלום, התרופה fosalan היא התרופה המקורית. ברוב קופות החולים נותנים את אחת מהחלופות הגנריות שלה הקיימות בשוק. לעיתים ניתן לקבל את התרופה המקורית בהשתתפות נמוכה יותר ולעיתים רק במחיר מלא. סטרונציום רנלאט (PROTELOS) אינה בשימוש כ"כ נפוץ ומשמשת בדרך כלל לטיפול במי שלא מסוגל לקחת תרופות כמו אלנדרונט. לפי מה שקראתי, אין השוואה "ראש בראש" בינה לבין אלנדרונט ולכן אין אפשרות לדעת איזו יותר טובה. במצב זה צריך לסמוך על הניסיון ושיקול הדעת של הרופא. כמו-כן תוצאות מחקרים על תרופה זאת מראות יעילות דווקא במניעת שברים בחוליות, וזה כנראה פחות רלוונטי במקרה שלך. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות