שאלה לגבי הפסקת פרופסיה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

10/09/2012 | 21:22 | מאת: מקריח

אני גבר בן 32 אשר נטלתי פרופסיה במשך כ-5-6 שנים, התרופה היתה מאוד יעילה להתקרחות ועזרה לי למנוע נשירת שיער, אך גרמה לי לתופעות לוואי חריפות כמו בעיות זקפה קשות, חוסר שפיכת זרע, חוסר יכולת ריכוז מינמלית, ערפול, חרדות. לפני כחצי שנה הפסקתי את התרופה ולמזלי כמעט ולא נשאר זכר לתופעות לוואי הללו, אך כמות הזרע עדיין לא חזרה לכמות שהיתה לי לפני שהתחלתי עם התרופה, האם עם הזמן כמות הזרע אמורה לגדול ולחזור לכמות שהייתה לי בעבר לפני השימוש בתרופה? האם יש דרך נוספת שאני יכול לשמור על השיער, השיער מאוד חשוב לי אך מצד שני לא רציתי לסבול תופעות לוואי כאלה קשות עבור השיער, האם יש דרך טיפולית אחרת עבורי?

מקריח שלום, התופעות שדיווחת עליהן ידועות ולאחרונה אף יצא עידכון על תופעות שממשיכות גם אחרי הפסקת התרופה. לפי הדיווחים, עם הזמן הספירה חוזרת למצבה ההתחלתי. אני מציעה שתפנה לאופציה טיפולית אחרת, כמו תכשיר מקומי המכיל minoxidil בריכוז 5% שיש לו אחוזי הצלחה במקרים מסוימים ופועל במנגנון אחר. בהצלחה, ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות