צינקול

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

10/09/2012 | 13:33 | מאת: סיגלית

בת 63.בגלל תלונות על נשירת שיער מוגברת ולאחר שכל בדיקות הדם יצאו תקינות, נתנה לי רופאת עור תוספת אבץ-צינקול. לקחתי כדור אחד ביום, עכשיו כשחידשתי את המרשם היה כתוב 2 כדורים ביום.לא זכור לי מה נאמר לי לגבי המינון. האם עלי לשאול שוב את הרופאה, או שאני יכולה לקחת שני כדורים ביום בלי חשש?

סיגלית שלום, מינון של שני כדורי zincol אינו מסוכן, אך גם לא מקובל. בדר"כ לטיפול סטנדרטי בנשירה מספיק כדור אחד. במינונים גבוהים יותר עולה הסיכון לתופעות לוואי כמו בחילה והקאה. לדעתי אין מנוס מלהתייעץ שוב עם הרופאה לגבי המינון אותו התכוונה לתת לך. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות