פתיליות דאלאצין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

05/09/2012 | 09:28 | מאת: שוני

שלום רב, עקב גרד קל הפרשה צהבהבה וריח לא נעים, רשמה לי הרופאה (לבקשתי) פתיליות. פתיליות דאלאצין אינן מוכרות לי ולאחר שקראתי את העלון עם תופעות הלוואי האפשריות- זיהום וגינאלי,דלקת באגן הכליה ובכליות, פריחה, כאבי ראש, כאבים בצד הגוף ועוד כהנה כהנה, אני שואלת את עצמי: האם כדאי בכלל להשתמש בפתיליות אלו העלולות לגרום נזק יותר מאשר תועלת? ושאלתי השנייה: האם אוכל להשתמש במקום בדאלאצין, בפתיליות אגיסטן המוכרות לי משימוש בעבר וניתן לקנותן ללא מרשם רופא? תודה

שוני שלום, פתילות דלאצין משמשות לטיפול בזיהום חיידקי ופתילות אגיסטן מטפלות בזיהום פטרייתי, כך שלא ניתן להחליף ביניהן ללא אבחנה. קחי בחשבון שטיפול אנטיביוטי בדלאצין עלול לגרום לזיהום פטרייתי בנרתיק וטיפול אנטיפטרייתי (אגיסטן) עלול לגרום לזיהום חיידקי בנרתיק, בעקבות הפרת האיזון בנרתיק. אופציה טיפולית נוספת היא טבליות וגינליות פולידין. פולידין (יוד) הוא חומר אנטיספטי הפועל גם על חיידקים וגם על פטריות, אך הוא חלש יותר משני התכשירים הנ"ל. התכשיר נמכר ללא מרשם רופא. השימוש המקובל הוא טבליה וגינלית אחת ליום לשבוע (או לפי הוראות אחרות מרופא). השימוש בו אסור למי שרגיש ליוד או סובל מהפרעה בתפקוד בלוטת התריס. ליאת

07/09/2012 | 07:50 | מאת: שוני

25/03/2014 | 19:19 | מאת: עליזה

כמה זמן אחרי קוחוסקופיה אסור להחדיר פצחיות פולידין? יש לע כאבים בבטן התחתונה בשני הצדדים, מעין פולסים של כאב

מנהל פורום תרופות ורוקחות