APLA SYNDROM וטיפול שניים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

22/08/2012 | 13:41 | מאת: נורית

שלום, אני לוקחת קומדין, INR מאוזן 2.5 ביום שני אני צריכה לעבור עקירת שן והרופא ראה את השן לעקירה,ואמר שאין צורך להפסיק קומדין.נתן לי מוקסיפן 3 ימים כי יש דלקת.שאלותי:האם אין בעיה לקחת מוקסיפן?כמו"כ אין חשש לדימום יתר??? האם בסדר לטפל עם הקומדין??תודה

נורית שלום, קומדין היא תרופה בעייתית מבחינת אינטראקציות עם תרופות אחרות. במקרים נדירים השילוב שלה עם מוקסיפן עלול להוביל לעלייה ב-INR ואי אפשר לצפות את זה מראש. חשוב במצב שבו השילוב נדרש, לנטר את ה-INR ןלשים לב לסימנים של דימום. לגבי טיפולי שיניים, בטיפולים קלים לרוב אין צורך בהפסקת הטיפול, אך זה כמובן לפי שיקול דעתו של הרופא. חשוב שהוא יהיה מודע לנטילת הקומדין כדי שיוכל לנקוט בפעולות לטיפול בדימום מקומי אם יתרחש. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות