מבוא דקר

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

20/08/2012 | 19:39 | מאת: אהרון

בעלי מקבל תרופה בשם בודסון ונרות בשם פנטסה האם הם יכולים להשפיע על ירידה במשקל למרות שאין שלשולים והאוכל תקין

20/08/2012 | 21:37 | מאת: שני כרמי

שלום. שתי התרופות, גם בודסון (BUDESONIDE) וגם פנטסה (MESALAZINE), לא אמורות לגרום לירידה במשקל הגוף. אם כבר, בודסון עשוי לגרום לעליה במשקל בשימוש ממושך. אני מניחה שהוא מקבל את התרופות לטיפול בדלקת כרונית במעיים. יתכן והסיבה לירידה במשקל היא הפגיעה שמחוללת הדלקת הכרונית בדופן המעי ובכושר הספיגה שלו. עם זאת, תיתכנה סיבות נוספות לירידה בלתי מוסברת במשקל ולכן חשוב שתיגשו להתייעצות עם רופא. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות