תופעת לוואי לנטילת מקסיבון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

18/08/2012 | 17:44 | מאת: מירה

אני נוטלת מקסיבון קבוע מעל 5 שנים האם צריך להמשיך על אף שעברו כבר 10 שנים? עוד שאלה: האם יתכן שאחת מתופעות הלוואי של נטילת מקסיבון היא טעם מתכתי בתוך הפה וצימאון גדול?

18/08/2012 | 21:35 | מאת: שני כרמי

מירה שלום. בספרות המקצועית אכן ממליצים ליטול מקסיבון (ALENDRONATE) רק עד 5 שנים וזאת בהתבסס על מחקרים קליניים שלא נמשכו הרבה מעבר לכך. אולם, אין איסור על נטילה ממושכת יותר. הכל כמובן לפי שיקול דעתו המקצועית של הרופא המטפל ולפי הצרכים הבריאותיים של כל מטופל. יש לקחת בחשבון שמחקרים מהשנים האחרונות הראו עליה בסיכון לשברים בעצם הירך, במטופלים שנטלו את התרופה לתקופה ממושכת. שינוי בחוש הטעם הוא תופעת לוואי מוכרת של התרופה מקסיבון ואם מטרידה אותך, עלייך ליידע את הרופא המטפל שלך אודותיה. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות