קתדולון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

15/08/2012 | 18:21 | מאת: מיכל רותם

הנני בת 61 נוטלת קתדולון 400 מזה 3 שבועות יוםיום עקב תסמונת העצב הטריגמינלי כתוצאה מעקירת שן לאחר שכל התרופות מכל המשפחות לא עזרו . הקתדולון עוזר לי ל5 שעות . ל כאבים ולאחר נסיונות כה רבים אני כיום לוקחת 2 אופטלגין בצהרים נוקטורנו 3.5 מל וקתדולון. בבוקר : טריטייס ליריקה 150 כפול 2 יותירקס50 מקר" בערב: קלטרט פרבליפ ובונדורמין . שאלןתי: לכמה זמן מותר להשתמש בקתדולון? האם יש תגובות בין תרופתיות ? האם מותר לקחת 1.5 או 2 קתדולון ביום ? והאם אי פעם אפטר מהצרה הזאת?

15/08/2012 | 22:48 | מאת: שני כרמי

מיכל שלום. לא מצאתי בספרות המקצועית הגבלה מסוימת על משך השימוש המותר בתרופה קתדולון (FLUPIRTINE). יש להמשיך בשימוש כל עוד יש צורך בכך ולפי הוראות הרופא. לא צפויות התנגשויות בין תרופתיות משמעותיות, בין שלל התרופות שאת נוטלת. (אבל- מדוע את נוטלת נוקטורנו? בצהריים? יש לך כפל טיפול בתרופות לשינה- בונדורמין ונוקטורנו). באופן כללי, את נוטלת הרבה תרופות שיכולות להשפיע על מצב הערנות, אנא, היי זהירה. אסור ליטול יותר מטבליה אחת ביום של קתודולון PR. אלו טבליות בשחרור ממושך וכל טבליה מכילה את כלל המנה היומית. לייעוץ רפואי נוסף- אנא, פני לרופא. תרגישי טוב.

מנהל פורום תרופות ורוקחות