פרדניזון 20 בטבליות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

14/08/2012 | 16:07 | מאת: אביבה אוסרי

בני הנמצא כרגע בקליפורניה נעקץ ע"יחרק לא מזוהה ולקה במה שאובחן כשוק אנאפילקטי. במרפאה אליה הובא קבל טיפול באפינפרין וניתנו לו כדורי פרדניזון 20 פעמיים ביום.על אילו בעיות אמור טיפול זה לענות? עד כה לא היה אלרגי.

14/08/2012 | 23:56 | מאת: שני כרמי

אביבה שלום. האפינפרין ניתן בחירום לצורך הקלה מיידית על תסמיני השוק האנאפילקטי, כגון- קשיי נשימה וירידה בלחץ הדם. בהמשך נהוג לתת תרופות נוספות שאמורות להפחית את הדלקת האלרגית החריפה, ביניהן- אנטיהיסטמינים וסטרואידים (פרדניזון). הפרדניזון, ניתן לרוב, למשך כמה ימים לאחר האירוע, כדי להוריד מתסמיני הדלקת האלרגית- בצקות, תגובות עוריות שונות, גרד וכד'. בכל מקרה- מומלץ שיקבל ייעוץ מרופא המומחה לאלרגיה, לגבי הימנעות מתגובה חוזרת ואמצעי חירום. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות