נוגדי דלקת - יתר לחץ דם

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

14/10/2011 | 20:34 | מאת: מאיר

עברתי ניתוח להסרת הערמונית לאחרונה . צריך לקחת כדור איבופן או אדויל אני נוטל באופן קבוע כדור ליל"ד קו דיובן. מהו נוגד הדלקת העשוי להשתלב טוב עם הקו דיובן . האם כמוסות חמוציות יכולות לספק את הפיתרון הנדרש

15/10/2011 | 18:25 | מאת: שני כרמי

מאיר שלום. לאיזו מטרה נועדו נוגדי הדלקת? בספרות המקצועית מדווחות התנגשויות בין תרופתיות בין קו-דיאובן לבין נוגדי דלקת. ההתנגשות אומנם אינה ברמת אזהרה חמורה, אך קיימת בין שני רכיבי הקו-דיאובן (Valsartan ו- Hydrochlorothiazide) לכל נוגדי הדלקת, באופן שמפחית מיעילות הפעילות מורידת לחץ הדם של קו-דיאובן וגם מעלה את הסיכון לפגיעה כלייתית. מובן שמידת ההתנגשות תלויה גם במינונים של נוגדי הדלקת וגם במשך השימוש. עליך להתייעץ עם הרופא המטפל שלך לגבי בטיחות השילוב התרופתי. לגבי חמוציות- יתכן ויועיל במניעת זיהומים בדרכי השתן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות