ויטמין C וחוסר G6PD

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

14/08/2012 | 13:57 | מאת: רעות

שלום רב, אני בשבוע 11 להריון וברצוני להתחיל לקחת פרנטל. לפי מה שידוע לי לאנשים שיש חוסר G6PD אסור לקחת ויטמין C לפני המרכיבים בפרנטל יש 100 מ"ג ויטמין C האם עליי לחשוש לקחת את מולטי ויטמין זה?

14/08/2012 | 15:25 | מאת: שני כרמי

רעות שלום. ראשית, ההנחיה לחסרי G6PD, להימנע מצריכת ויטמין C, נוגעת רק לצריכת ויטמין C בכמויות גדולות מאוד. בטבליות פרנטל יש 100 מ"ג של ויטמיןC לטבליה. זו לא נחשבת מנה גדולה. שנית, האם רופא המליץ לך ליטול טבליות פרנטל? לא כל אשה הרה זקוקה לתוספת של מולטיויטמין. רק אם תזונתך מאוד דלה ואת חוששת מחוסרים תזונתיים, יש טעם בנטילת מולטיויטמין. אין הנחיה גורפת של משרד הבריאות לנטילת תוסף מולטיויטמין בכל הנשים ההרות. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות