פולידין שטיפה ואגינלית

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

12/08/2012 | 19:23 | מאת: אנה

שלום שני. אני בת 33. הייתי אצל רופא נשים שאמר שיש לי פטריה ונתן לי שטיפת פולידין. לפי מה שהרופא אמר,אני צריכה למהול את השטיפה עם מיים במינון של 50 סיסי של חומר על 1 ליטר מיים.ואמר לעשות שטיפה יום יומית למשך חודש ימים,כשבכל פעם לעשות שטיפה פנימית במינום של "פוש" אחד על בקבוק השטיפה אינטימית ואמר שהתמיסה שאני מכינה של ליטר מיים על 50 סיסי של חומר פולידין אמורה להספיק לכמה פעמים. השאלה שלי האם פולידין מהול במיים יכול לעמוד יומיים או שלוש או שזה פוגם בחומר ואליי למהול כל יום חומר חדש? (הרי הכמות שאכין מספיקה לכמה ימים)תודה רבה מראש.

12/08/2012 | 21:04 | מאת: שני כרמי

אנה שלום. הפולידין מהיותו חומר אנטיספטי, משמר את עצמו. כלומר, גם תמיסה מהולה, בטוחה לשימוש בן מספר ימים. אין צורך למהול מידי יום מחדש. לעניין הריכוז- ההמלצות שאני מצאתי בספרות המקצועית הן אודות מיהול של 30 מ"ל תמיסה מרוכזת בתוך ליטר של מים. כמו- כן, ההמלצות הן לשימוש עד שבועיים. לא מצאתי המלצה לטיפול בן חודש. אם אינך חשה בטוחה לגבי המיהול- אנא, התייעצי שוב עם הרופא. הוא שקבע לך את הטיפול. לעתים, ניסיונם המקצועי של הרופאים גובר על ההמלצות בספרות. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות