אופן לקיחת התרופות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

06/08/2012 | 12:34 | מאת: יוכבד

אני(בת 63) נוטלת מספר תרופות וההנחיות גורמות לי להתעסק מספר שעות כל בוקר בעיניין. אלטרוקסין בצום אחכ' המתנה של שעתיים, נטילת לנטון והמתנה של חצי שעה עד א.בוקר ואז עם/אחרי א.בוקר אלדוספירון וקרדילוק. יוצא שארוחת הבוקר שלי בסביבות 12 בצהריים. האם יש אפשרות אחרת?(נוח לי ומתאים לי לקום בסביבות 9 בבקר)

06/08/2012 | 15:22 | מאת: שני כרמי

יוכבד שלום. את האלטרוקסין אמנם מומלץ ליטול על קיבה ריקה, אך בשום אופן אין צורך להמתין שעתיים עד ארוחת הבוקר. אני ממליצה לך ליטול את האלטרוקסין בשעה קבועה בערב או אחר הצהריים, לפחות שעתיים אחרי שאכלת. את הלנטון- המשיכי ליטול לפני ארוחת הבוקר ואת האלדוספירון והקרדילוק עם ארוחת הבוקר. אם תקפידי על נטילת האלטרוקסין בשעה קבועה מידי יום, על קיבה ריקה, יעילות התרופה אמורה להישמר, גם אם לא תיטלי אותה בבוקר. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות