צפורל 500

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

26/07/2012 | 19:06 | מאת: יוסי.ק

ניתן לבת 18 נגד דלקת במינון 500מ"ג 3 פעם ביום,למשך 7 ימים קראתי שמספיק 5 ימים,מה נכון?והאם מספיק פעם ביום?הדלקת בדם החלה בעקבות חידק זיהום מעל קרסול הרגל . וכן,לאחר סיום הימים כנ"ל צריך לקבל פרוביוטיק? תודה .

26/07/2012 | 20:57 | מאת: שני כרמי

יוסי שלום. לא בדיוק הבנתי מתיאורך את מהות הדלקת. בכל מקרה, עליכם לעקוב אחר הוראות הרופא. אם האנטיביוטיקה נרשמה לטיפול בן 7 ימים יש לכך חשיבות טיפולית ואין לקצר את משך הטיפול ללא התייעצות עם הרופא. כנ"ל לגבי מס' המנות ביממה. לא קיים מינון טיפולי בצפורל של נטילה פעם ביום. אם אכן מדובר בזיהום שהגיע למע' הדם, יש חשיבות רבה לטיפול המלא באנטיביוטיקה, לצורך מניעת סיבוכים. לגבי פרוביוטיקה- ניתן כבר להתחיל בנטילה, גם במקביל לטיפול האנטיביוטי וגם לאחריו. אם נוטלים את הפרוביוטיקה במקביל לאנטיביוטיקה, צריך להקפיד על הפרדה של שעתיים לפחות בין השתיים. החלמה מהירה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות