אלוקום

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

01/07/2012 | 19:12 | מאת: כרמית

הי, בעקבות קונטקט דרמטיטיס הרופא נתן לי היום משחת אלוקום. כאשר אני מורחת על העור היבש והמגורה המקום אכן נרגע אבל נראה שמסיבו האיזור "מלבין" מאוד האם זה חלק מפעולת המשחה? מה הפעולה שהקורטיקססטרואיד מבצע?

01/07/2012 | 20:59 | מאת: שני כרמי

כרמית שלום. ה"הלבנה" של העור שאת רואה, היא כפי הנראה, תוצאה של פעילות הקורטיקוסטרואיד בהרגעת התגובה הדלקתית המקומית. דרמטיטיס= דלקת של העור. במקרה זה דלקת אלרגית שתסמיניה- אודם, גרד, נפיחות, שלפוחיות, יובש וקילוף. הקורטיקוסטרואיד גורם לדעיכת הדלקת האלרגית באמצעות מספר מנגנונים שכולם תוצאה של פעילותו בגרעיני התאים השונים המעורבים בדלקת- הפחתת יצירת מתווכים דלקתיים והפחתת פעילותם, הפחתת נדידת תאי דלקת למקום, כיווץ כלי הדם במקום, הפחתת בצקות והפרשות, הפחתת פעילות תאים המעורבים באלרגיה המקומית ועוד. וההשפעה הנראית לעין- ירידה באדמומיות ובנפיחות המקומית. לבריאות.

02/07/2012 | 16:27 | מאת: כרמית

הי שני, הרופאה לא ציינה למשך כמה ימים יש השתמש באלוקום, הבנתי שיש להגביל, מה טווח הזמן המומלץ? בנוסף האלרגיה משאירה סימני יובש בולטים, כיצד ניתן לטפל בהם כך שיחלפו מהר וללא סימנים? תודה!

מנהל פורום תרופות ורוקחות