לורטדין בהריון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

01/07/2012 | 07:10 | מאת: חנית

אני סובלת מפריחה והרופאים נתנו לי לורטדין. אני בשבוע 17 להריון. האם ניתן לקחת את התרופה?

01/07/2012 | 12:15 | מאת: שני כרמי

חנית שלום. לפי הספרות המקצועית, התרופה לורטדין מותרת לשימוש בהריון. מחקרים שנעשו עם התרופה בנשים הרות, לא הראו עליה בסיכון לעובר. חברות התרופות רושמות בעלון לצרכן כי אין ליטול את התרופה במהלך ההריון, כנראה בגלל שהמידע הקליני הוא מצומצם, באופן יחסי. לסיכום- אם הרופא מצא שהנסיבות מצדיקות זאת, ניתן ליטול את התרופה. תרגישי טוב.

מנהל פורום תרופות ורוקחות