אנטיביוטיקה וגלולות למניעת הריון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

22/06/2012 | 00:34 | מאת: הדר

ידוע לי שאנטיביוטיקה מבטלת את ההשפעה של גלולות למניעת הריון. האם לקרומיצין טיפות עיניים שזה אנטיביוטיקה מקבוצת אמינוגליקוזידים מבטל את השפעת הגלולות?

22/06/2012 | 11:48 | מאת: שני כרמי

הדר שלום. שימוש באנטיביוטיקה באופן מקומי (בעיניים, באוזניים, על העור), לא משפיע על פעולתן של גלולות למניעת הריון. רק אנטיביוטיקות הניטלות דרך הפה ומשנות את הרכב החיידקים במעי (חיידקים שנוכחותם חיונית לתהליך הספיגה של ההורמונים במע' העיכול), עשויות להשפיע על פעולת הגלולות. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות