תופעות לוואי משימוש במינוקסידיל 5%

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

10/06/2012 | 13:14 | מאת: אסף

אני משתמש כבר שנה בערך במינוקסידיל כל ערב מורח מינוקסידיל במפרצים ובקודקוד איפה שיש דלילות את התמיסת מינוקסידיל 5%, שמתי לב שכל פעם בערב אחרי שאני מורח את זה מתחילים לי תופעות של דפיקות לב מהירות, לחץ בחזה ותחושה של קוצר נשימה, בהתחלה לא קישרתי את זה למינוקסידיל אבל לאחר קריאה על התרופה ראיתי כי במקור היא תרופה ללב והורדת לחץ דם וייתכן כי למרות שהינה תכשיר טופיקלי היא חודרת למחזור הדם וגורמת לתופעות הללו, ראיתי גם שבתופעות הלוואי מופיעים שינויים בלחץ הדם, טקיכנדריה,לחץ בחזה,שינויים בדופק,וpalpitations (דפיקות לב). לא ברור לי איך משווקים תרופה כזאת במסווה של תרופה ללא מרשם וללא תופעות לוואי שהיא בפירוש יכולה להשפיע על הלב ולחץ הדם של מטופלים.

10/06/2012 | 17:03 | מאת: שני כרמי

אסף שלום. כשאתה רוכש תרופה ללא מרשם, האחריות על נטילתה, על השפעתה ועל תופעות הלוואי האפשריות, עוברת אליך. כל המידע נמצא בעלון לצרכן ובכל העלונים מופיעה ההמלצה לקרוא את תוכנו, טרם השימוש בתרופה. מינוקסידיל היא תרופה ככל התרופות, גם אם נמכרת ללא מרשם רופא וגם לה יתכנו תופעות לוואי, חלקן קלות יותר וחלקן קשות יותר. אני מציעה שלא תמשיך את השימוש לפני שתיבדק ע"י רופא. המלצה- תמיד לקרוא, להתעניין, לשאול לגבי כל תרופה שאתה עומד ליטול, גם ובמיוחד אתה עושה זאת על דעת עצמך, טרם נטילתה. תרגיש טוב.

מנהל פורום תרופות ורוקחות