ליתיום

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

09/06/2012 | 21:15 | מאת: מודאגת

האם יש ומה הן תופעות הלואי הצפויות בלקיחת ליתיום. האם יש תרופות יותר חדישות למאניה דפרסיה?

09/06/2012 | 22:52 | מאת: שני כרמי

שלום. כמו לכל תרופה, גם לליתיום ייתכנו תופעות לוואי. השכיחות ביניהן: בחילה, יובש בפה, רעד קל, ריבוי שתן וצמא. יתכנו תופעות נוספות וביניהן אף מסוכנות ולכן חשוב שתעברי בדיקות יסודיות לפני תחילת השימוש ותקבלי הדרכה לגבי ההתנהלות הנכונה במהלך נטילת התרופה ולגבי סימנים שצריכים לעורר את תשומת לבך. אני מצרפת קישור לעלון לצרכן של התרופה (ליקארביום): http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/3939.pdf יש תרופות נוספות המיועדות לטיפול במניה דיפרסיה, אך תצטרכי לדון בכך עם רופא מומחה. כל תרופה מתאימה יותר לתצוגה מסוימת של מניה דיפרסיה. בהצלחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות