קסלודה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

08/06/2012 | 21:53 | מאת: נטע

שלום שני,אני אמורה להתחיל טיפול בקסלודה לסרטן שד עם גרורות,את בודאי יודעת את תופעות הלואי של פצעים כואבים בעקבי הרגלים אני שואלת מה ניתן לעשות כדי למנוע או לפחות להקל אם מופיע. אני יודעת מחברה שמאוד סבלה.

09/06/2012 | 22:26 | מאת: שני כרמי

נטע שלום. העובדה שחברתך סבלה מתופעת לוואי מסוימת כתוצאה מהשימוש בקסלודה, אינה מחייבת שגם תסבלי מאותה התופעה או באותה העוצמה. לא ניתן לצפות הופעה של תופעות לוואי. תופעת הלוואי של תסמונת כפות הידיים והרגליים, היא תופעה מוכרת ודי נפוצה של השימוש בקסלודה. לא ניתן למנוע הופעתה, אך אם הופיעה, יש לדווח על כך בהקדם לרופא המטפל. הרופא עשוי לשקול הפחתה של מינון התרופה או הפסקתה כליל, בהתאם לחומרת התסמינים. לעיתים, נקיטת צעדים אלו, עשויה להקל או להעלים את התופעה. בהצלחה בטיפול והחלמה מלאה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות